1
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان، قزوین، ایران
2
استادیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان، قزوین، ایران
چکیده
در همه فرآیندهای تولید فولاد، مقدار زیادی حرارت ایجاد میگردد؛ با بازیافت و استفاده از این حرارت میتوان در مصرف منابع طبیعی و هزینهها صرفه جویی نمود. هدف این نوشتار بیان یک روش اجرایی و تاثیر آن در میزان بهره وری انرژی در ریخته گری پیوسته میباشد. در این مقاله مقدار حرارت بازیافتی از ریخته گری پیوسته در ناحیه قبل از برشکاری شمش مورد بررسی قرار گرفته است. برای جذب این گرما، یک کلکتور حرارتی مشابه کلکتورهای تخت خورشیدی (با استفاده از تجهیزات موجود در شرکت ذوب آهن البرز غرب) ساخته شد. پس از نصب کلکتور در محل مورد نظر و راه اندازی سیستم گردش آب، 5216 kcal/h گرما بازیافت گردید؛ با توجه به این مقدار، می توان 0.65 m3/h در مصرف گاز طبیعی صرفه جویی نمود. پس از انجام آزمایش، دادهها را با حاصل یک روش عددی و نتایج سایر محققان مقایسه نمودیم . سپس با توجه به محدودیتهای اپراتوری و فضای در اختیار، سیستم پیشنهادی افزایش حرارت بازیافتی طراحی گردید. با تعمیم حاصل روش عددی در نتیجه آزمایش، توانستیم مقدار گرمای سیستم پیشنهادی را تخمین زده و مزایای حاصل از آن را ارایه نماییم. در نهایت مقدار گرمای بازیافتی از 12 m2 سطح کلکتور برابر با 121086 kcal/h خواهد بود. در همه مراحل فوق دمای سطح شمش با استفاده از ترموگرافی تخمین زده شده است.
حسنی, حامد, & نیکیان, محمد. (1396). مطالعه تجربی و تحلیلی بازیافت حرارتی از ریخته گری پیوسته شمش فولادی با هدف تامین گرمایش و آب گرم مصرفی. فصلنامه تحقیقات مکانیک کاربردی, 9(1), 21-26.
MLA
حامد حسنی; محمد نیکیان. "مطالعه تجربی و تحلیلی بازیافت حرارتی از ریخته گری پیوسته شمش فولادی با هدف تامین گرمایش و آب گرم مصرفی". فصلنامه تحقیقات مکانیک کاربردی, 9, 1, 1396, 21-26.
HARVARD
حسنی, حامد, نیکیان, محمد. (1396). 'مطالعه تجربی و تحلیلی بازیافت حرارتی از ریخته گری پیوسته شمش فولادی با هدف تامین گرمایش و آب گرم مصرفی', فصلنامه تحقیقات مکانیک کاربردی, 9(1), pp. 21-26.
VANCOUVER
حسنی, حامد, نیکیان, محمد. مطالعه تجربی و تحلیلی بازیافت حرارتی از ریخته گری پیوسته شمش فولادی با هدف تامین گرمایش و آب گرم مصرفی. فصلنامه تحقیقات مکانیک کاربردی, 1396; 9(1): 21-26.